Események: Miért vásároljunk képzőművészeti nyomatokat?
2024. március 28. 18.00
2024. március 28.
| március 28.
Miért vásároljunk képzőművészeti nyomatokat?
A sokszorosított grafika, mint a műgyűjtés előszobája

Beszélgető partnerek: Füzes Petra grafikai műhelymester, Keresztesi Botond festőművész, Sárvári Zita a Heart & Cherry Limited Editions alapítója

Cseresznyéskert című kiállításunkhoz kapcsolódó beszélgetésünkben elsősorban arra keresünk választ, miért érdemes limitált péládnyszámú képzőművészeti nyomatokat vásárolni?

Hogyan illeszthetőek be egy már meglévő vagy alakuló gyűjteménybe?
Mi a tervezés és kivitelezés menete, hogyan készülnek el ezek az egyedi szerigráfiák, litográfiák, amiket a kiállításon látunk?

A Heart & Cherry-t Sárvári Zita alapította 2020-ban, a Limited Editions projekt célja a szerigráfiák presztízsének helyreállítása, az azzal kapcsolatos tévhitek eloszlatása és a műfaj közönséghez való közelebb hozása.

Keresztesi Botond festőművész szerigráfiáján megjelenő formákat Zsolnay porcelánok inspirálták. Műalkotásai a Heart & Cherry Limited Editions portfólióját gazdagítják.

Füzes Petra grafikai műhelymester, az orfűi papírmalomban szitanyomó, litográfiai és rézkarcnyomó műhelyt is létrehozott, ahol képzőművészekkel szorosan együttműködve hoz létre kis példányszámú képzőművészeti nyomatokat.

Az est résztvevői vendégeink egy vadnövényes kóstolóra Fazekas Bálint kreatív séffel.